LIITY 6-MR-POSTITUSLISTALLE

Pysy ajanhermolla ja aallon harjalla - saat tiedotteet ja kilpailukutsut suoraan omaan sähköpostiisi.

LÄHETÄ

Sara af Hangö viikonloppuna tuplamestariksi

Perjantaina 16.8. purjehdittiin maailman toiseksi vanhin purjehduskilpailu Sinebrychoff Challenge ja heti perään taisteltiin kahtena päivänä Suomen mestaruudesta.

Sara af Hangö voitti Sinebrychoff Pokaalin

Perjantaina 16.8. purjehdittiin maailman toiseksi vanhin purjehduskilpailu, Sinebrychoffin Pokaalista. Vain Americas Cupilla on vanhemmat perinteet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 12 venettä haastamaan viime vuoden voittajan Sara af Hangön. Niin purjehtijat kuin katsojatkin saivat nauttia kauniista kesäpäivästä ja lempeistä tuulista Kruunuvuoren selällä.

Haastajakilpailussa purjehdittiin kolme lähtöä. Pokaalikilpailuun selvityi Fridolin tuloksella 2-1-1, toisena Lisbeth V 1-3-4 ja kolmantena ARA 4-5-2.

Varsinaiseen Pokaalikilpailuun siirryttin Koffin tarjoaman lounaan jälkeen iltapäivällä. Kilpailu ratkaistaan paras kolmesta lähdöstä. Ensimmäisen lähdön voitti tuore maailmanmestari Fridolin. Tämän jälkeen Sara af Hangön miehistö otti ohjakset käsiinsä ja veivät kaksi seuraavaa lähtöä voittaen näin arvostetun Sinebrychoffin Pokaalin.

Korjattu tulosluettelo 6mR-sivustolla

Sara af Hangö suomen mestariksi täpärästi

Lauantaina ja sunnuntaina 17. ja 18. elokuuta purjehdittiin NJK:n järjestämänä 6mR-luokan Suomen mestaruudesta. 21 venekuntaa oli ilmoittautunut lähtölinjalle! SM-status on näin turvattu ensi vuodelle.

Lauantain kolme lähtöä purjehdittiin reippaassa etelätuleessa ja sateessa. Sara af Hangön miehistö teki vakuuttavaa jälkeää tuloksella 1-1-1. Lisbeth V oli ensimmäisen päivän jälkeen toinen tuloksella 2-3-2. Kolmantena Alibaba II tuloksella 8-2-4.

Sunnuntaina kuutosfleetti pääsi heikon tuulen saattelemana juuri ja juuri radalle ennen kuin tuuli tyrehtyi kokonaan. Tuulta odoteltiin lähes kolme tuntia, jotta SM-kilpailuissa vaadittavat neljä lähtöä saataisiin tehtyä. Pienen tuulenvireen saattelemana järjestäjät lähettivät laivueen matkaan. Neljännestä lähdösta kehkeytyi varsinainen arpapeli, jossa miehistöjen hermoja koeteltiin. Mariana löysi parhaimman tuulenvireen ja selvityi voittajana maaliin. Jotta purjehdus hyväksytään on muiden tultava maaliin 15 minuutin sisällä muutoin seuraa hylkäys (DNF) - lähes puolet fleetistä ei selvittänyt tiukkaa aika-ikkunaa. Sara af Hangö ehti kuin ehti maaliin ajoissa kahdeksantena kun Brändö Seglarea edustanut Lisbeth V oli neljäs. Veneet päätyvät samoille pisteille (11), jolloin "Sara" kruunattiin kolmen voittonsa turvin jälleen kerran Suomen mestariksi.

Tulokset NJK:n sivuilla