LIITY 6-MR-POSTITUSLISTALLE

Pysy ajanhermolla ja aallon harjalla - saat tiedotteet ja kilpailukutsut suoraan omaan sähköpostiisi.

LÄHETÄ

Kuutosten MM-regatta päättyi tuulen odotukseen

Kuutosten MM-regatta päättyi tuulen odotukseen

Kolme päivää hienoja purjehdusolosuhteita tarjonneet Hangon lähivedet tyyntyivät vuorokautta liian aikaisin. Kuutosten MM-regatan ohjelmassa olleet kaksi viimeistä osapurjehdusta jäivät sitkeistä yrityksistä huolimatta purjehtimatta. Kuuden lähdön jälkeiset tulokset eivät saaneet jatkoa ja niinpä kuningas Juan Carloksen espanjalaismiehistö jätti haastajansa selvästi taakseen. Modernissa luokassa mitalisijojen järjestystä jouduttiin ratkomaan tasapistesäännöillä.

Tapahtumana kuutosten maailmanmestaruuskilpailut oli erittäin onnistunut. Kuutosten luokkaliitto ja sitä järjestelyissä vahvasti tukeneet Hangon kaupunki sekä erityisesti Hangö Segelföreningin vapaaehtoisten runsaslukuinen joukko saivat myös ulkomaalaiset vieraat ylistäviin kiitoksiin. Myös katsojia oli vesillä sankoin joukoin, ja tunnelma niin maissa kuin merellä oli ainutlaatuinen.

Henrik Andersin ei saanut mahdollisuutta nousta takaisin mitalikorokkeelle

Henrik Andersinin Evelina- veneen kirveleväksi kohtaloksi jäi neljäs sija vain pisteen kärkikolmikon takana. Regatan johdossa kahden päivän jälkeen ollut venekunta olisi tarvinnut edes viidennen osapurjehduksen saadakseen mahdollisuuden taistella kaikista mitalisijoista, jotka nyt jäivät pienimmän mahdollisen piste-eron päähän. Viides purjehdus olikin torstaina jo melko pitkällä, kun se ammuttiin poikki. Sen jälkeen tuuli ei suonut mahdollisuutta uuteen yritykseen sen enempää torstaina kuin perjantainakaan.

Mitalikolmikoksi saatiin siis lopulta kuuden lähdön ja niistä viiden parhaan tuloksen mukaan kolmikko, jolla kaikilla oli sama pistemäärä. Sveitsin Junior kipparinaan Philippe Durr nousi korkeimmalle korokkeelle vasta tiukan tulosvertailun ansiosta. Nimittäin myös kakkostilalle päätynyt Portugalin Patrick Monteiro de Barros Seljm-veneellään voitti sveitsiläisten tapaan kaksi osapurjehdusta, mutta sveitsiläisillä oli tilillään yksi kakkostila portugalilasten kolmossijoja vastaan. Sveitsiläistynyt ruotsalainen, Hugo Stenbeck, sekä Sophie Racing Team joutuivat tyytymään pronssimitaleihin, kun venekunnalla oli tulossarakkeessaan ainoastaan yksi ykköstila. Kokenutsuomalaiskippari, Jali Mäkilä, amerikkalaisvene Jane Annin peräsimessä jätettiin lopulta kahdeksanneksi kaikkiaan 15 venekunnan laivueessa.

Klassikkojen haastajat kuningas Juan Carloksen sekä Pedro Campos´in miehistön varjossa

Klassikkoluokan MM-titteli meni jo toista kertaa peräkkäin Espanjaan. Kuningas Juan Carlos sekä piinkova purjehdusammattilainen, Pedro Campos, ajoivat Bribon Gallant -venettä tyylillä ja taidolla. Veneen sulavat manööverit ja kellosepän tarkka taktiikka oli ensisijaisesti huippumiehistön käsialaa ja siinä purjehtivat Ross MacDonald, Roi Alvarez, Alberto Viejo sekä Inaqui Castaner. Kanadalaisen MacDonaldin meriitteihin kuuluvat muun muassa kaksi olympiamitalia Star-luokasta sekä Whitbread -maailmanympäripurjehdus 1997-98 Toshiba-veneellä. 1992 Barcelonan kisojen olympiapronssin MacDonald saavutti yhdessä Eric Jespersenin kanssa, joka Hangossa kipparoi klassikkoluokan neljänneksi sijoittunutta Goose -venettä.

Pihlin miehistölle hopeaa

Selvä kakkonen klassikkojen MM-regatassa oli Kalle Pihlin ohjaama Djinn, jonka taktikkona ja sailing masterina hääri Moskovan kisojen olympiapronssimies Tusse Tallberg. Djinnin loppumiehistön muodosti taitava ja kokenut kolmikko, Thomas Castrén, Oscar Andersin sekä Hema Virkkunen. Pihlin venekunta oli lopulta ainoa, joka pystyi antamaan espanjalaismiehistölle edes jotakuinkin tasaväkisen vastuksen.

Ossi Paijan Astree III klassikkoluokan pronssille

Kolmanneksi purjehti viime hetken veneremontin kanssa tuskaillut Astree III -tiimi, joka sai testaamattoman veneensä nopeassa tahdissa kulkemaan ja toimimaan. Ossi Paija, taktikkonaan Thomas Hallberg ja miehistössään Jonas Renlund, Sam Fagerlund ja Kimmo Viljamaa,jäi voittajasta seitsemäntoista pisteen päähän, kun taas kolme takaa-ajajaa oli neljän pisteen sisällä perässä. Pronssitaistokin ratkesi lopulta kuuden lähdön tulosten perustella päätöspäivien tuulettomuuden vuoksi.

Helena Skogman parhaiten sijoittunut naispurjehtija klassikoissa

Heikki Pulsan kipparoima Off Course sijoittui kokonaiskilpailun yhdeksänneksi, ja se palkittiin regatan päätteeksi myös arvokkaalla Lucie Trophylla. Pokaalin saa korkeimmalle tulosluettelossa päätynyt venekunta, jonka vahvuudesta löytyy naispurjehtijoita. Helena Skogman on hoitanut jo vuosien ajan Off Coursen keulakannen vaativia tehtäviä.

Muita suomalaissijoituksia klassikkoluokassa (kaikkiaan 32 venekuntaa):

6. Fridolin / Henrik Lundberg

8. Joy / Kari Loukola

9. Off Course /Heikki Pulsa

11. MayBe VI / Andy Nyström

12. Wire / Heikki Hämäläinen

13. Antje / Tom Jacoby

17. Sara af Hangö / Henrik Tenström

18. Merenneito II / Timoleon Caravitis

19. Jolanda / Berndt Aminoff

20. Mariana / Martin Jansson

21. MayBe IV / Tapio Lehtinen

22. TOY / Juha Salonen

 

Tulokset: https://www.manage2sail.com/en-US/Home/ResultsFragment/event/6mrworlds2019/regatta/#!/

 

6mr 9.8.2019

Siirry sivun alkuun
UUSIMMAT KUVAT
 

Ranking 2018 - final

F46Astree III124
FIN 49Sara af Hangö85
FIN 51May Be VI71
FIN 60Off Course64
FIN 43Wire64
FIN 77Antje49
FIN 67Djinn43
FIN 63Borée II37
FIN 72ARA36
FIN 39Jolanda33
FIN 38Mariana24
FIN 76Victoria18
FIN 23Merenneito17
FIN 61Silene9
FIN 44TOY9
L35Ellinore7
FIN 30Raili6
S 2May Be IV5
FIN 17Arneta4
FIN 74Lisbeth3
FIN 64Emzia3
FIN 40Fandango2
FIN 19Puckie1

Katso kaikki

 

SPONSORED BY